Zijn de stro rietjes glutenvrij?

"Als de rietjes van tarwe zijn gemaakt, hoe is het dan mogelijk dat ze glutenvrij zijn?

Deze vraag ontvangen we regelmatig, in dit artikel leggen we uit hoe het zit:

- Hoewel we voor onze rietjes graanplanten gebruiken, bevatten de rietjes zelf geen gluten. De zaden van de granen, die geoogst worden voor de voedselproductie, zijn het deel van de plant dat gluten bevat. Niet de stengels, dus de rietjes zijn glutenvrij.

- De rietjes worden gesteriliseerd en schoongemaakt voordat ze in uw drankjes worden geserveerd.

- Laatste maar belangrijkste bewijs: labtesten zaaien dat onze rietjes glutenvrij zijn. Een product kan als glutenvrij worden geclaimd als het maximaal 20 ppm bevat. Na 4 rondes labtesten met onze rietjes, tonen de resultaten een maximum van 5 ppm. Dat betekent dat onze strohalmen ver onder het maximum van 20 ppm zitten en we kunnen bevestigen dat onze strohalmen inderdaad glutenvrij en veilig zijn voor mensen met een glutenintolerantie.

glutenfree eco-friendly straw straws