Meteen naar de inhoud

Over ons privacybeleid

Straw by Straw geeft veel om uw privacy. Wij verwerken uitsluitend gegevens die wij nodig hebben voor (het verbeteren van) onze dienstverlening en gaan zorgvuldig om met alle informatie die over u en uw gebruik van onze diensten is verzameld. Uw gegevens worden niet gedeeld met derden voor commerciële doeleinden. Dit privacybeleid is van toepassing op het gebruik van de website en de daarop ontsloten dienstverlening van Straw by Straw. De ingangsdatum voor de geldigheid van deze voorwaarden is 18/06/2019, met het publiceren van een nieuwe versie vervalt de geldigheid van alle voorgaande versies. Dit privacybeleid beschrijft welke gegevens over u door ons worden verzameld, waarvoor deze gegevens worden gebruikt en met wie en onder welke voorwaarden deze gegevens eventueel met derden kunnen worden gedeeld. Ook leggen wij aan u uit hoe wij uw gegevens opslaan, hoe wij uw gegevens beschermen tegen misbruik en welke rechten u heeft met betrekking tot de persoonsgegevens die u ons verstrekt.

Als u vragen heeft over ons privacybeleid kunt u contact opnemen met onze contactpersoon voor privacyzaken, u vindt de contactgegevens aan het einde van ons privacybeleid.

Over onze gegevensverwerking

Hieronder leest u hoe wij uw gegevens verwerken, waar wij deze opslaan, welke beveiligingstechnieken wij gebruiken en voor wie de gegevens zichtbaar zijn.

Webwinkelsoftware

Shopify

Onze webshop is ontwikkeld met Shopify software. Persoonlijke gegevens die worden verzameld tijdens het gebruik van onze website en services, worden gedeeld met Shopify. Shopify heeft toegang tot deze gegevens nodig om (technische) ondersteuning te kunnen bieden. Ze zullen deze gegevens niet voor andere doeleinden gebruiken. My Shopify heeft de verplichting, op basis van de overeenkomst die we met hen hebben, om de nodige voorzorgsmaatregelen en beveiligingsmaatregelen te nemen als het gaat om uw persoonlijke gegevens. Shopify is een gecertificeerde verwerker van creditcardgegevens. Shopify gebruikt cookies om technische informatie te verzamelen over het gebruik van de software. Er worden geen persoonlijke gegevens verzameld en / of opgeslagen.

Shopify behoudt zich het recht voor om de verzamelde gegevens intern te delen om zijn eigen diensten te verbeteren. Shopify bewaart uw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan. Het EU / US Privacy Shield is van toepassing, het is mogelijk dat uw gegevens in de Verenigde Staten worden verwerkt.

E-mail en mailinglijsten

MailChimp

Wij maken gebruik van de e-maildiensten van MailChimp, een derde partij die het e-mailverkeer van onze websites en eventuele nieuwsbrieven mogelijk maakt. Elke bevestigingsmail die u van onze website en webformulieren ontvangt, wordt naar u verzonden vanaf de servers van MailChimp. MailChimp zal uw naam en e-mailadres niet voor eigen doeleinden gebruiken. Onderaan elke geautomatiseerde e-mail die vanaf onze website wordt verzonden, vindt u een link om u af te melden. Als u op deze link klikt, ontvangt u geen geautomatiseerde e-mails meer van onze website, houd er rekening mee dat dit de functionaliteit van onze website sterk kan beïnvloeden. Uw persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen, verzonden en vergrendeld door MailChimp. MailChimp maakt gebruik van cookies en andere internettechnologieën die bijhouden of e-mails worden geopend en gelezen. Bovendien verzamelt MailChimp informatie over u als ontvanger en de onderwerpen van deze e-mails met als doel de kwaliteit van hun service te verbeteren, deze gegevens worden 30 dagen bewaard. MailChimp behoudt zich het recht voor om uw persoonsgegevens te gebruiken om haar dienstverlening verder te verbeteren en in dit kader te delen met derden.

Gmail, mijn webhost

Voor onze reguliere zakelijke e-mail maken wij gebruik van de e-maildiensten van Gmail, Mijn webhost. Deze partij heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om misbruik, verlies en corruptie van uw gegevens te voorkomen. Gmail, My webhost heeft geen toegang tot ons postvak en wij behandelen ons e-mailverkeer vertrouwelijk.

Betalingsverwerkers

Mollie

Voor het afronden en afhandelen van (een deel van) onze betalingen in onze webshop maken wij gebruik van de betalingsprovider Mollie. Mollie verwerkt uw naam, adres en woonplaatsgegevens. Ze verwerken ook betalingsgegevens zoals uw bankrekeningnummer of creditcardnummer. Mollie heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. Mollie behoudt zich het recht voor om uw persoonlijke (geanonimiseerde) gegevens te gebruiken om haar dienstverlening verder te verbeteren en in dit kader te delen met derden. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op eventuele diensten van Mollie waarbij gebruik wordt gemaakt van derden. Mollie bewaart uw gegevens niet langer dan de termijnen die op grond van de desbetreffende rechtsgronden zijn toegestaan.

Klarna

Voor het afronden en afhandelen van (een deel van) onze betalingen in onze webshop maken wij gebruik van de betalingsprovider Klarna. Klarna verwerkt uw naam, adres en woonplaatsgegevens. Ze verwerken ook betalingsgegevens zoals uw bankrekeningnummer of creditcardnummer. Klarna heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. Klarna behoudt zich het recht voor om uw persoonlijke (geanonimiseerde) gegevens te gebruiken om hun dienstverlening verder te verbeteren en in dit kader te delen met derden. In het geval van een verzoek om een ​​uitgestelde betaling (kredietfaciliteit) zal Klarna persoonlijke en bestelinformatie delen met de betreffende betalingsprovider. Alle bovengenoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn ook van toepassing op eventuele diensten van Klarna waarbij gebruik wordt gemaakt van derden. Klarna bewaart uw gegevens niet langer dan de termijnen die op grond van de desbetreffende rechtsgronden zijn toegestaan.

Reviews

Webwinkelkeur

We gebruiken WebwinkelKeur om beoordelingen te verzamelen. Om een ​​review achter te laten, dient u uw e-mailadres, naam en woonplaats in te vullen. WebwinkelKeur deelt bepaalde gegevens met ons die nodig zijn om jouw review aan je bestelling te kunnen koppelen. Verder publiceert WebwinkelKeur uw naam en woonplaats op hun eigen website. In sommige gevallen kan WebwinkelKeur contact met u opnemen om u te vragen uw review te verduidelijken, uit te werken of te becommentariëren. In het geval van een van onze beoordelingsverzoeken delen wij uw naam en e-mailadres met WebwinkelKeur, zij gebruiken deze gegevens met als enig doel om u uit te nodigen een review achter te laten. WebwinkelKeur heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. WebwinkelKeur behoudt zich het recht voor om uw persoonsgegevens te gebruiken om haar diensten aan te bieden en te delen met derden, hiervoor hebben wij WebwinkelKeur toestemming gegeven. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de eventuele dienstverlening van WebwinkelKeur waarbij gebruik wordt gemaakt van derden.

Transport en logistiek

Dimass Group BV

Als u een bestelling bij ons plaatst, is het onze verantwoordelijkheid om uw bestelling succesvol bij u te laten bezorgen. Voor de levering en uitvoering maken wij gebruik van de diensten van Dimass Group BV. Voor een succesvolle levering is het belangrijk dat we uw naam delen, adres en woongegevens met Dimass Group BVDimass Group BV gebruikt deze informatie met het enige doel uit te voeren de overeenkomst van levering. In het geval van Dimass Group BV het inhuren van onderaannemers, zij zullen deze informatie delen met deze partijen. Deze onderaannemers zijn in dit geval: GLS, DHL en DPD.

 

PostNL 

Als u een bestelling bij ons plaatst, is het onze verantwoordelijkheid om uw bestelling succesvol bij u te laten bezorgen. Voor de bezorging maken wij gebruik van de diensten van PostNL. Voor een succesvolle bezorging is het belangrijk dat we je naam, adres en woongegevens delen met PostNL. PostNL gebruikt deze gegevens uitsluitend voor het uitvoeren van de leveringsovereenkomst. In het geval dat PostNL onderaannemers inschakelt, stelt PostNL uw gegevens ook aan deze partijen ter beschikking.

MijnPakket

Als u een bestelling bij ons plaatst, is het onze verantwoordelijkheid om uw bestelling succesvol bij u te laten bezorgen. Voor de bezorging maken wij gebruik van de diensten van MyParcel. Voor een succesvolle levering is het belangrijk dat we uw naam, adres en woongegevens delen MijnPakketMijnPakket gebruikt deze gegevens uitsluitend voor het uitvoeren van de leveringsovereenkomst. In het geval dat MyParcel onderaannemers inschakelt, stelt MyParcel uw gegevens ook aan deze partijen ter beschikking.

 

Boekhouding en boekhouding

GeldVogel

Voor onze boekhouding, administratie en boekhouding maken wij gebruik van de diensten van MoneyBird. We delen uw naam, adres, woongegevens en algemene details met betrekking tot uw bestelling / aankoop. Deze gegevens worden gebruikt voor het administreren van verkoopfacturen. Uw persoonsgegevens worden veilig verzonden en opgeslagen, MoneyBird heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of ongeoorloofd gebruik. MoneyBird is verplicht tot geheimhouding en zal uw gegevens dienovereenkomstig behandelen. MoneyBird gebruikt uw persoonsgegevens niet voor andere doeleinden dan hierboven beschreven.

Webwinkelfacturen

Voor onze administratie en boekhouding maken wij gebruik van de diensten van Webwinkelfacturen. We delen jouw naam, adres, woonplaatsgegevens en algemene details met betrekking tot uw bestelling / aankoop. Deze gegevens worden gebruikt voor de administratie van verkoopfacturen. Uw persoonlijke gegevens worden veilig verzonden en opgeslagen, Webwinkelfacturen passende technische en organisatorische maatregelen heeft genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of ongeautoriseerd gebruik.Webwinkelfacturen is verplicht tot geheimhouding en zal uw gegevens dienovereenkomstig behandelen. Webwinkelfacturen gebruikt uw persoonsgegevens niet voor andere doeleinden dan hierboven beschreven bovenstaand.

 

Externe verkoopkanalen

Bol.com

Een deel van onze verkoop verloopt via het platform van Bol.com. Als je een bestelling plaatst bij Bol.com, deelt Bol.com je bestel- en persoonlijke gegevens met ons. Deze gegevens gebruiken wij om uw bestelling verder te behandelen en af ​​te ronden. Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om en hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of ongeoorloofd gebruik.

 

Doel van de gegevensverwerking

Algemeen doel van gegevensverwerking

We gebruiken uw gegevens met als enig doel u onze diensten te kunnen verlenen. Dit betekent dat het doel van het verwerken van deze gegevens in directe relatie staat tot de opdracht of taak die u ons aanbiedt. Wij gebruiken deze gegevens niet voor (geadresseerde) marketingdoeleinden. Als u gegevens met ons deelt en wij gebruiken deze gegevens om - niet op basis van een verzoek - op een later tijdstip contact met u op te nemen, zullen wij eerst om expliciete toestemming vragen. Uw gegevens worden niet met derden gedeeld, met een ander doel dan om aan boekhoudkundige en administratieve verplichtingen te voldoen. Deze derden hebben allemaal een geheimhoudingsplicht op grond van de overeenkomst die wij met hen hebben, een eed of wettelijke verplichting.

Automatisch verzamelde gegevens

Informatie die automatisch door onze website wordt verzameld, wordt uitsluitend verwerkt om u te voorzien van en / of om onze diensten verder te verbeteren. Deze informatie (bijvoorbeeld uw IP-adres (geanonimiseerd), webbrowser en besturingssysteem) is geen persoonlijke informatie.

Samenwerking in fiscaal en strafrechtelijk onderzoek

In sommige gevallen kunnen we door de overheid worden verplicht tot een wettelijke plicht om uw informatie te delen met het doel te helpen bij een fiscaal of strafrechtelijk onderzoek. In dergelijke gevallen zijn wij genoodzaakt om ons te schikken en bij te staan, maar zullen wij op grond van wettelijke mogelijkheden bezwaar maken.

Bewaartermijnen

Wij bewaren uw gegevens zolang u klant bij ons bent. Dit betekent dat wij uw cliëntprofiel onderhouden en behouden totdat u ons kenbaar maakt dat u geen gebruik meer wenst te maken van onze dienstverlening. Zo'n bericht fungeert ook als een verzoek om vergeten te worden. Wegens relevante administratieve verplichtingen zijn wij verplicht facturen met uw (persoons) gegevens te bewaren, deze gegevens worden veilig bewaard zolang de betreffende termijn voor deze verplichtingen nog niet is verstreken. Personeel heeft geen toegang meer tot uw cliëntprofiel en eventuele documenten die naar aanleiding van uw opdracht of taak zijn gemaakt.

Jouw rechten

Op grond van de geldende Nederlandse en Europese wetgeving heeft u als betrokken partij bepaalde rechten als het gaat om persoonsgegevens die door of namens ons worden verwerkt. Hieronder vindt u een uitleg van deze rechten en hoe u zich als betrokken partij op deze rechten kunt beroepen. Om misbruik te voorkomen sturen wij in beginsel facturen en kopieën van uw gegevens alleen naar e-mailadressen die u ons kenbaar heeft gemaakt.

Indien u deze gegevens op een ander e-mailadres of bijvoorbeeld per post wenst te ontvangen, zullen wij u vragen om u dienovereenkomstig te identificeren. Wij houden een administratie bij van afgehandelde verzoeken, in het geval van een vergeetverzoek houden wij een administratie bij van geanonimiseerde gegevens. U ontvangt alle facturen en kopieën van gegevens in bestanden die zijn gestructureerd in een machinaal leesbaar formaat op basis van dataclassificaties die wij binnen ons systeem hanteren.

U behoudt te allen tijde het recht om een ​​klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als u vermoedt dat wij uw persoonsgegevens verkeerd behandelen of misbruiken.

Recht op inspectie

U behoudt te allen tijde het recht om de gegevens die wij verwerken en die betrekking hebben op of herleidbaar zijn tot uw persoon, in te zien. U kunt een dergelijke inzage aanvragen bij onze contactpersoon die verantwoordelijk is voor privacyzaken. U ontvangt binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt goedgekeurd, sturen wij u, via het bij ons bekende e-mailadres, een kopie van alle gegevens met een toegevoegd overzicht van de verwerkers die deze gegevens beheren met vermelding van de categorieën waaronder we deze gegevens opslaan.

Recht op rectificatie

U behoudt te allen tijde het recht om de gegevens die wij verwerken en die een relatie hebben of herleidbaar zijn tot uw persoon, te laten aanpassen. U kunt een dergelijke aanpassing aanvragen bij onze contactpersoon die verantwoordelijk is voor privacyzaken. U ontvangt binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt goedgekeurd, sturen wij u via het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens zijn aangepast.

Recht op beperking van verwerking

U behoudt te allen tijde het recht om de gegevens die wij verwerken en die betrekking hebben op of herleidbaar zijn tot uw persoon, te beperken. U kunt een dergelijke beperking aanvragen bij onze contactpersoon die verantwoordelijk is voor privacyzaken. U ontvangt binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt goedgekeurd, sturen wij u via het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de verwerking van uw gegevens beperkt is totdat u ervoor kiest deze beperking te annuleren.

Recht op overdraagbaarheid

U behoudt te allen tijde het recht om de gegevens die wij verwerken die een relatie hebben of herleidbaar zijn tot uw persoon, op te vragen bij een derde naar keuze. U kunt een dergelijk verzoek richten aan onze contactpersoon die verantwoordelijk is voor privacyzaken. U ontvangt binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt goedgekeurd, sturen wij u via het bij ons bekende e-mailadres uw (persoons) facturen of kopieën van gegevens die wij, of namens ons derde partijen, hebben verwerkt. Het is zeer waarschijnlijk dat wij in een dergelijk geval onze diensten niet meer aan u kunnen aanbieden, omdat wij de eerdere gegevensveiligheid niet meer kunnen garanderen.

Recht van bezwaar en andere rechten

U behoudt te allen tijde het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door of in opdracht van ons door derden. In geval van een dergelijk bezwaar zullen wij onmiddellijk alle verwerking van uw gegevens staken terwijl uw bezwaar wordt onderzocht en behandeld. Bij gerechtvaardigd bezwaar sturen wij alle facturen en / of kopieën van persoonsgegevens die wij, of derden namens ons, tot dat moment hebben verwerkt terug en staken de verwerking daarna. U behoudt ook het recht om niet onderworpen te zijn aan geautomatiseerde besluitvormingsprocessen of profilering. Wij verwerken uw gegevens zodanig dat dit recht niet van toepassing is. Mocht u van mening zijn dat dit recht van toepassing is, dan vragen wij u contact op te nemen met onze contactpersoon voor privacyzaken.

Wijzigingen in het privacybeleid

Wij behouden te allen tijde het recht om ons privacybeleid te wijzigen. Deze pagina geeft echter altijd de meest recente versie van ons privacybeleid weer. Mocht een nieuw privacybeleid gevolgen hebben voor de wijze waarop wij recentelijk verzamelde gegevens met betrekking tot uw persoon verwerken, dan zullen wij u hiervan per e-mail op de hoogte stellen.

Cookies

Third Party Cookies

In sommige speciale gevallen gebruiken we ook cookies die door vertrouwde derde partijen. Het volgende hoofdstuk beschrijft welke cookies van derden die u kunt tegenkomen via deze site.

Deze site maakt gebruik van Google Analytics, een van de meest wijdverspreide en vertrouwde analyse-oplossingen op internet om ons te helpen begrijpen hoe u de site gebruikt en hoe we uw ervaring kunnen verbeteren. Deze cookies kunnen zaken bijhouden zoals hoe lang u op de site doorbrengt en de pagina's die u bezoekt, zodat we boeiende inhoud kunnen blijven produceren. Zie de officiële Google Analytics-pagina voor meer informatie over Google Analytics-cookies.

Third party analytics worden gebruikt voor het volgen en meten van het gebruik van deze site, zodat we kunnen blijven produceren boeiende inhoud. Deze cookies kunnen dingen te houden zoals hoe lang u besteden op de site of pagina's die u bezoekt die ons helpt om te begrijpen hoe we de site voor u kunnen verbeteren.

Bedrijfsgegevens

Straw by Straw

Jan Tooropstraat 899

1061 AE Amsterdam

Nederland 

 

Neem contact met ons op via hello@strawbystraw.com

Contactpersoon: Everlyn Liu 

 

 

 

GEEN PLASTIC WEGWERPPRODUCTEN MEER.

Vanaf XNUMX juli XNUMX worden plastic wegwerpproducten verboden in heel de EU. Ben je op zoek naar duurzame alternatieven voor plastic? Lees verder.

Word lid van de #StrawbyStraw-community!

Probeer duurzame tarwerietjes, gratis monsters.