Ga naar inhoud

Zijn de rietjes glutenvrij?

"Als de rietjes gemaakt zijn van tarwe, hoe kan het dan dat ze glutenvrij zijn?

Dit is een vraag die we heel vaak krijgen. Ja, onze rietjes zijn glutenvrij en dit is hoe:

- Hoewel we graanplanten gebruiken voor onze rietjes, bevatten de rietjes zelf geen gluten. De zaden van de granen, die worden geoogst voor de voedselproductie, zijn het deel van de plant dat gluten bevat. Niet de stengels, dus de rietjes zijn glutenvrij.

- De rietjes worden gesteriliseerd en schoongemaakt voordat ze in uw drankjes worden geserveerd.

- Laatste maar belangrijkste bewijs: laboratoriumtests wijzen uit dat onze rietjes glutenvrij zijn. Een product mag als glutenvrij worden aangemerkt als het maximaal 20 ppm bevat. Na 4 rondes labtesten met onze rietjes, laten de resultaten een maximum van 5 ppm zien. Dat betekent dat onze rietjes ver onder het maximum van 20 ppm zitten en we kunnen bevestigen dat onze rietjes inderdaad glutenvrij en veilig te gebruiken zijn voor mensen met een glutenintolerantie.

glutenvrije milieuvriendelijke rietjes

Shop Nu